Gaser i magen
Nogasin GO hjälper till att bryta ner osmältbara kolhydrater!
Har du problem med gaser och uppsvälld mage, t ex på bio, vid restaurangbesök, på arbetet? Upp till 20% av befolkningen lider av gasbesvär. Födoämnen såsom lök, paprika, kål, bönor innehåller långa osmältbara kolhydratkedjor. När kroppen inte kan bryta ner dem startar en jäsningsprocess i tjocktarmen som kan leda till gasbildning.
Nogasin GO innehåller ett matsmältningsenzym som heter alfa-galaktosidas. Alfa-galaktosidas hjälper till att spjälka sönder de långa kolhydratkedjorna och på så sätt minska jäsning och att gasbildning i tarmen undviks.
Vilka livsmedel kan orsaka gasbildning i magen?
Vad kan jag göra själv för att minska gasbildning i magen?
- tugga maten väl, så att du inte sväljer ner så mycket luft
- undvik att tugga tuggummi och dricka kolsyrade drycker då detta kan leda till att det samlas mycket gaser i mage och tarm
- om man vill äta mer fibrer, t ex frukt och grönsaker, är det bra att öka fibermängden lite i taget