Frågor och svar

Vad är Gluten GO?

Gluten GO är ett preparat som innehåller matsmältningsenzymer och som skall tas med glutenhaltiga sädesslag. Det ersätter dock inte en glutenfri kost vid celiaki.

Hur fungerar Gluten GO?

Gluten GO innehåller enzymer som spjälkar svårsmälta prolinhaltiga proteiner, såsom gluten i sädesslag och kasein i mjölk.

Vad innehåller Gluten GO?

Gluten GO innehåller tre enzymer som effektivt spjälkar kedjan i aminosyran i proteinet både mitt itu och i bägge ändarna.

Hur skall jag använda Gluten GO?

Gluten GO ska tas i samband med en glutenhaltig måltid. Den kan användas både tillfälligt och kontinuerligt. Verkningstiden är individuell. Sannolikt behöver du ta en ny kapsel om ett par timmar om den nya måltiden också innehåller gluten.

I vilka förpackningsstorlekar finns Gluten GO att köpa?

Gluten GO säljs i en behänding fickförpackning med 25 kapslar.

Vilka apotekskedjor säljer Gluten GO?

I dagsläget finns Gluten GO att köpa på Kronans Apotek, Apotek Hjärtat samt Apoteket AB. Gluten GO finns också att köpa hos internet apoteken, t.ex Apotea.

Kan jag använda Gluten GO om jag är gravid eller ammar?

Så vitt man vet är det inte skadligt att ta Gluten GO under graviditet och amning. Vi rekommenderar ändå att du rådgör med din läkare innan du börjar ta preparatet.

Kan Gluten GO ges till barn?

Gluten GO kan ges till barn över 3 år. När det gäller småbarn är det skäl att först utreda orsakerna till magbesvären, dvs, om det kan vara fråga om celiaki eller spannmålsallergi.

Kan Gluten GO tas dagligen och under en lång tid?

Effekten av daglig användning av Gluten GO under lång tid har inte undersökts. Så vitt man vet är långvarig användning av Gluten GO inte skadligt.

Innehåller Gluten GO ämnen av animaliskt ursprung?

Gluten GO innehåller inga ämnen med animaliskt ursprung. Även kapselskalet är av vegetabiliskt ursprung.

Varför innehåller Gluten GO rester av vete och soja?

Enzymerna i Gluten GO härstammar från mikrober. I mikrobodlingen har man använt ämnen som härstammar från vete och soja. Därför kan produkten innehålla rester av dessa.

Är Gluten GO en glutenfri produkt?

Gluten GO är en glutenfri produkt.

Nyheter