Diplomag IBS Förstoppning

För dig som lider av förstoppning i samband med IBS, akut förstoppning eller kronisk förstoppning. Förstoppning ger en känsla av att vara svullen över mage och tarmar samt känslan av att vara nödig men inte kunna gå på toaletten. När du är hård i magen bildas gaser i tarmen, vilket kan vara både smärtsamt och obehagligt. Diplomag® IBS Förstoppning används vid akut behov eller dagligen vid kroniska besvär.

Diplomag® IBS Förstoppning är en CE-märkt medicinteknisk produkt.

Produktinformation

Diplomag® IBS Förstoppning används för att lindra symptom av irritabel tarm. IBS är en vanlig sjukdom där en del lider av symtomen förstoppning och gasbildning. Diplomag® IBS Förstoppning hjälper tarmen att bearbeta avföring. Diplomag® IBS Förstoppning innehåller substansen makrogol som suger åt sig vatten i tarmen och på så vis ökar avföringsmassan. Detta gör massan mjukare och lättare så att den enklare ska kunna passera genom tarmen utan kramper eller magsmärtor. Diplomag® IBS Förstoppning innehåller även de vattenlösliga fibrerna i psyllium. Dessa bidrar till ökad vätskehalt i avföringen. Psyllium främjar även en regelbunden tarmfunktion och ger dämpade tarmrörelser ny fart. Dessutom rengörs tarmsystemet samtidigt. Simetikonet förhindrar uppkomsten av skum och binder effektivt de tarmgaser som uppkommer vid förstoppning. Att vara hård i magen är obehagligt men inte farligt. Det är däremot något som kan störa vardagen och det allmänna måendet. Diplomag® IBS Förstoppning ett utmärkt val för att slippa smärta och jobbiga situationer som följer med förstoppning.

DIPLOMAG® IBS Förstoppning är en CE-märkt medicinteknisk produkt.

Sammansättning:
Makrogol 3350, psyllium och simetikon. Hjälpämnen: Citronsyra, sukralos, asesulfam K, aromer (apelsin, safflor), kiseldioxid, natriumkarbonat.

Produkten är fri från FODMAP-kolhydrater och ämnen av animaliskt ursprung.

Förpackningsstorlek:
20 portionspåsar (9 g)

Dosering och användning

  • Vuxna och barn över 12 år: 2 portionspåsar per dag.
  • Barn 6–12 år: 1 portionspåse per dag.
  • Rekommenderas att intas mellan måltiderna med tillräckligt med vatten (1–2 glas vatten). Innehållet i portionspåsen blandas i vatten och intas omedelbart. Dessutom ska man se till att dricka tillräckligt med vätska under dagen.
  • Läs bipacksedeln noga innan användning.

Nyheter